Много ски курорти са определени , като „ всеобхватни“, но всъщност са много малко тези,които се  радват на тази репутация. За щастие, Livigno е едно от тях, абсолютно и  истински всеобхватно. Широките му склонове са идеални за изграждане на увереност и никога не сте твърде далеч от малко бягство за почивка и удоволствие от планинските гледки.

Ливиньо се криволичи в продължение на седем километра по дъното на долината между планинските ски зони Carosello и Mottolino. Местоположението му е причината за неговия безмитен статус. Преди повече от 100 години бирниците не са могли да преминат планината и по тази причина са решили, че няма да събират данъци.В днешни дни пешеходната  зона е пълна с дизайнерски магазини, магазини за електроника и парфюмерия, както и над 100 заведения  за всеки вкус, включително и едно, за което се  нуждаете отпързалка, за да влезете!

Забавните и оживени  ски пъбове се намират в долната част на всички основни лифтове, така че ще имате много възможности да избирате къде да изпиете своя чай или кафе. Не пропускайте да разгледате Космо от страната на Мотолино и Алегра и Сталет в долната част на кабинковия лифт Каросело.

Ливиньо има един от най-дългите ски сезони. Курортът отваря врати  през ноември и продължава работа до май, така че няма да се притеснявате дали ще има сняг в на пистите.

На 1815 м Ливиньо е висок дори и по италианските стандарти, също така е много студен. Когато снегът наистина се нуждае от снежните оръдия, те имат перфектните условия да направят ски пистите  бели  през цялата нощ.

Положението на Ливиньо в Алпите означава, че независимо от посоката, от която идва снегът, то той със сигурност ще си проправи път към склоновете на курорта.

Благодарение на безмитния си статус, цените за всичко в курорта са много разумни, което го прави чудесен избор за някой, който иска да резервира първата си ски ваканция. Само защото цените са ниски, това не го прави бюджетен курорт; настаняването и удобствата са първокласни и също толкова добри, колкото всеки премиум курорт, който бихте намерили във френските Алпи.

С изобилие от ресторанти, ще имате много избор. Вкусни, прясно приготвени пици са в менюто от седем евро, а в супермаркетите има бутилки вино и спиртни напитки от пет евро. Април няма да разбие банката, тъй като баровете плащат само около четири евро за бира.Броят на клиентите, които продължават да се връщат към Ливиньо, е свидетелство за неговата забавна и приятелска атмосфера, фантастични удобства и прекрасна планина за каране на ски и забавление.